Bien Savvy despre coduri vestimentare: The Black Tie

Chiar daca orice tinuta necesita atentie speciala, cand vine vorba de evenimente cu coduri vestimentare pre-stabilite, sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stii. Pentru ca sunt genul de reguli nescrise, sa te imbraci conform codurilor vestimentare poate fi un pic dificil. Bien Savvy a pregatit cateva ghiduri si sfaturi despre diferitele dress codes. Astazi, discutam despre codul vestimentar Black Tie.

Desi multa lume crede ca este vorba doar de o tinuta formala, o invitatie pe care scrie „Black Tie Required” inseamna ca este vorba de un eveniment unde smokingurile si rochiile lungi sunt obligatorii. Nu este totusi cel mai formal/pretentios cod vestimentar (White Tie este cel mai formal), si asta inseamna ca sunt cateva detalii pe care le poti folosi pentru un pic de culoare si creativitate.

Rochie de seara I AM NAUGHTY by BIEN SAVVY

Black Tie este un cod vestimentar cu origini in secolul 19, dar de-a lungul anilor, regulile au evoluat subtil pentru a se adapta noilor tendinte in moda si societate. Chiar si cu elementele iesite din tipar pe care le adaugi pentru un pic de originalitate, trebuie sa tii minte ca Black Tie este un cod formal, deci evita tinutele tip statement.

Rochie de seara AFRODITA by BIEN SAVVY

Barbatii poarta smokinguri si femeile rochii de seara lungi la evenimente cu dress code Black Tie. Regulile acestui cod vestimentar sunt atat de simple incat e imposibil ca un invitat sa nu arate bine. Rochiile de seara lungi si negre nu trebuie sa fie neaparat clasice. Este indicat ca femeile cu sanii mari, silueta cu forme pline sau androgina sa nu poarte rochii lungi, care nu sunt stramte pe corp.

Rochie de seara VOGUE by BIEN SAVVY

Rochia de seara pe umar cu decolteu pe spate este una dintre cele mai spectaculoase tendinte in moda din acest an. Si da, este o idee buna si pentru un eveniment Black Tie. Sunt acceptabile si alte croieli, dar tinuta pentru evenimente black tie trebuie sa fie din materiale pretioase. Evita materialele ieftine sau care par ieftine.

Rochie de seara DECADENT ME by BIEN SAVVY

Accesoriile pentru tinuta black tie trebuie sa fie fine. Expertii in moda recomanda sa accesorizezi unei rochii lungi black tie cercei delicati si lungi si un clutch fin. Daca vrei o tinuta mai „creativa” poarta o panglica colorata pe talie sau o centura/curea foarte fina.

Pantofii trebuie sa fie simpli: stiletto negrii clasici sau intr-o culoare care sa contrasteze cu culoarea centurii sau panglicii

Related posts:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>